Farklı lezzetler denemeyi sevenlerin tadını unutamayacağı ve dünyada lezzetleriyle hafızalara kazınmış, her ülkenin kendine özgü ve sokakta yürürken her an karşılaşabileceğiniz birbirinden lezzetli sokak lezzetleri...
TÜKÜRÜK (SOKAK) KÖFTESİ TARİFİ
Tükürük köftesi malzemeler
- 600 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
- 6 dilim bayat ekmek içi
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
TÜKÜRÜK (SOKAK) KÖFTESİ YAPILIŞI
- Ekmeklerin kenarlarını alıp içlerini suya koyup ıslatın.
- Soğanı rendeleyin.
- Kıymayı soğan, ayçiçeği yağı ve baharatlarla karıştırın.
- Ekmek içinin suyunu sıkıp kıymalı harca ekleyin.
- Hepsini bir araya getirip 15-20 dakika yoğurun.
- Macun kıvamına gelen kıymayı buzdolabında 40 dakika kadar dinlendirin.
- Ardından elinizi ıslatarak köfteleri yassı ve yuvarlak olacak gibi şekillendirin.
- Izgaranızı ya da ızgaralı tavanızı ısıtıp köftelerin iki tarafını da kızartın.
- Piyazlık doğranmış soğan, maydanoz, közlenmiş domates ve biberle mümkünse ekmek arası servis edin.