Daha sağlıklı ve uzun ömürlü bir yaşam için yediğimiz ve içtiklerimize dikkat etmemiz gerektiği gibi bunun yanı sıra egzersiz de yapmamız gerekir. 1- MARGARİNMargarin ham maddesi olan yağların bitkisel özellik taşımalarına karşın üretim süreci sentetik ve yapaydır. Sonuç olarak da zamanla kalp hastalığı gibi olumsuz durumlara neden olabilir. Kolesterol oranını yükseltmesi de bir başka olumsuz etkisidir. Hazır gıdalar paketleme sürecinde besin ögelerini yitirebiliyor ve yine ambalajlama materyallerinden kaynaklanan etkenler paketlenen gıdaya olumsuz etki edebiliyor. Ayrıca paketlenen ürünlerin raf ömrünü uzatmak için içlerine koruyucu katkı maddeleri katıldığında, bunlar da sağlığımıza zarar verebiliyor. Hazır çorbaların fazla tüketimi bağımlılığa yol açabiliyor. Çünkü hazır çorbalarda Çin tuzu olarak bilinen monosodyum glutamat bulunmaktadır ve bu tuz kişilerde bağımlılığa yol açmaktadır. Diğer bir sıkıntı ise hazır çorbalarda bulunan sodyum oranıdır. Cipsin içinde trans yağlarda bulunmaktadır. Trans yağlar ise diyabet, koroner kalp hastalığı ve obeziteye neden olabilmektedir. Ayrıca araştırmalara göre trans yağlar kısırlık, karaciğer bozuklukları, kanser, alzheimer ve parkinson gibi rahatsızlıklara neden olabilmektedir. Şekerin fazla tüketimine bağlı olarak oluşan karaciğerdeki yağlanma, kandaki kötü kolesterol olarak bilinen LDL'nin ve trigliserid denilen yağ parçacıklarının artmasına sebep olarak damar tıkanıklığına yol açabilir. Damarların içindeki bu parçacıkların artması kalp krizi riskini yükseltir. Bulyonlarda Mono sodyum glutamat (MSG) isimli zararlı madde bulunuyor. Çin tuzu olarak adlandırılan bu madde uzmanlar tarafından tehlikeli olarak nitelendiriliyor. Birçok hastalığa yol açarak vücudu mahveden ürünün zararları ise gerçekten inanılmaz. İşlenmiş et tüketimi, çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilir. Özellikle, işlenmiş etlerin yüksek miktarda tuz ve katkı maddeleri içerebilmesi nedeniyle, yüksek tansiyon, kalp hastalıkları ve diğer sağlık sorunlarına neden olabilir. Ayrıca, işlenmiş etlerin bazı türleri kanser riskini artırabilir. Özellikle tuz oranı yüksek ürünler olan hazır noodlelarda fazlaca bulunan sodyum, yüksek tansiyon riskini artırır. Yine içeriğindeki MSG içeriği sodyum içerir, tuz tadında olmadığı halde vücutta tuz yükünü artırır ve hipertansiyona neden olur. Yoğun şeker tüketimi insülin direncini tetikleyerek tip 2 diyabet riskini artırır. Bu durum da obeziteyi beraberinde getirir. Şeker kan trigliserit ve LDL kolesterolü yükselmesine neden olarak kalp hastalığı riskini, fazla trigliserid birikmesi ise karaciğer yağlanmasını artırmaktadır. Aslında trans yağlar, kalp hastalığı, kanser, diyabet ve obezite dahil olmak üzere birçok hastalık riskinin artmasıyla ilişkilidir. Kızartılmış yiyecekler aşırı yüksek sıcaklıklarda yağda pişirildiği için trans yağ içermeleri muhtemeldir.