DUT KURUSU KÜRÜ YAPILIŞI
Eğer dut kurusu kürünü kandaki iltihaba karşı hazırlayarak kullanmak amaçlanıyor ise kür 25 gün boyunca uygulanmalıdır.
Bu kür, yaklaşık yarım litre kadar kaynayan suyun içine bir avuç kadar kuru beyaz dut atılarak hazırlanabilir.
Yaklaşık olarak 6 dakika boyunca kaynatılan kuru dutlar, ocaktan alınmasının ardından süzülür ve yarısı sabahları kahvaltı öncesinde aç karna, diğer yarısı ise akşam yemekleri öncesinde yine aç karna olacak şekilde tüketilir.
Eğer dut kurusu kürünü egzamaya karşı hazırlayarak kullanmak amaçlanıyor ise, yaklaşık olarak yarım litre su içerisine yine yaklaşık olarak 2 avuç beyaz dut kurusu atılarak kaynatılır. Yaklaşık olarak 6 dakika boyunca kaynatılan kuru dutlar, ocaktan alınmasının ardından soğumaya bırakılır.
Elleri yakmayacak bir ısıya gelen dut kurusu kürünün içine eller sokulur ve 10 dakika kadar bekletilir. Eller suyun içinden çıkarıldıktan sonra da en az bir saat boyunca yıkanmadan beklenir. Bu kür haftada en azından 3 defa uygulanarak egzama tedavisinde gözle görülür anlamda bir sonuca ulaşılabilir.
Dut kutusu kürü eğer egzama tedavisi amacıyla hazırlandıysa, hazırlanan su dökülmemelidir. Daha sonra tekrardan el ısısına uygun olan, eli yakmayacak bir sıcaklığa gelene kadar ısıtılarak yeniden kullanılabilir. Ancak besin olarak tüketilecek olan dut kurusu kürü ise her defasında kür yeniden hazırlanmalıdır. Kür tüketileceği zaman günlük olarak hazırlanarak tüketilmelidir.
Eğer dut kurusu kürünü saç dökülmesine karşı hazırlayarak kullanmak amaçlanıyor ise, yaklaşık olarak yarım litre su içerisine yine yaklaşık olarak bir avuç beyaz dut kurusu atılarak kaynatılır. Yaklaşık olarak 6 dakika boyunca kaynatılan kuru dutlar, ocaktan alınmasının ardından soğumaya bırakılır.
Soğuyan dut kurusu bir şişeye konularak saçlara sıkılır. Bu işlem sonrasında yaklaşık yarım saat beklenmesinin ardından saçlar yıkanmalıdır. Bu işlem de haftada iki sefer uygulanarak saç dökülmelerinde azalma olması sağlanabilir.