İçeriğindeki lif hazımsızlık sorunlarını çözer. Vücut için gerekli minerallerden olan sodyum, fosfor, potasyum içermektedir. İğde protein içeren nadir meyvelerdendir. Bol miktarda A ve C vitaminleri içerir.
İĞDENİN FAYDALARI
İğdenin faydaları saymakla bitmez ancak en çok bilinen faydası ise böbrek hastalıklarına karşı iyileştirici etkisidir. Böbrek taşı veya kumu gibi sorunlar çekenlerin iğde yemesinin yanı sıra, çekirdeklerini kaynatarak çayını içmesi de tavsiye ediliyor.
C vitamini deposu olan iğde grip, nezle gibi kış hastalıklarına karşı koruma sağlar.
Kuru iğde meyvesi ve yapraklarından elde edilen bitki çayı kuru öksürük problemlerinde kullanılır.
Çok güçlü antioksidan etkisi olan iğde, bağırsak sorunlarını bitirir.
İshale karşı etkilidir.
İğde içeriğinde omega 7 yağı yüksek miktarda bulunur. Bu da vücutta bulunan kolajen seviyesini arttırmaya yardımcıdır.