EN ÇOK ANTİOKSİDAN İÇEREN TURP HANGİSİDİR?
Beslenme ve Diyet Uzmanı, antioksidan değerleri nedeniyle turp tüketmek isteyenleri turp seçimi konusunda bilgilendiriyor:
Daha koyu renkli turpların beyaz turpa göre antioksidan değeri daha yüksektir. Bu nedenle beyaz yerine siyah veya kırmızı turp tüketebilirsiniz.
TURP TÜKETİRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?
Ancak şunu unutmamak gerekiyor:
Beslenme ve Diyet Uzmanı Deniz Uzunoğlu gastrit, ülser gibi sindirim sistemi problemi veya gaz-şişkinlik şikayeti yaşayan kişilerin turp tüketmemesi gerektiğini not düşüyor.
Ayrıca kan sulandırıcı ilaç kullanan kişilerin de turp gibi K vitamininden zengin sebzeleri daha seyrek tüketmesi önerililiyor.