Medipol Üniversite Esenler Hastanesi İç Hastalıkları Bölümü’nden Uzm. Dr. Abdullah Sığanık, corona virüse karşı yeterli E vitamini alımına dikkat çekti.
E vitamininin vücudun bağışıklık sistemini artırarak pek çok hastalığa karşı savunma kalkanı oluşturduğunu açıklayan Uzm. Dr. Abdullah Sığanık, “E vitamini üremeyi artırmasının yanı sıra cinsiyet hormonlarının sağlıklı üretilmesini sağlıyor. Antioksidan da içeren bu vitamin, serbest radikalleri azaltarak vücutta zararlı etkilere yol açmalarını önlüyor. Bireylerde günlük E vitamini gereksinimi erkekler için 10 mg, kadınlar için 8 mg düzeyindedir” diye konuştu.
Çekirdek, ceviz ve fındıkta var
Doğal E vitamin kaynaklarının mutlaka tüketilmesini öneren Sığanık, “Zeytinyağı, badem, fındık, fındık yağı, ceviz, ay çekirdeği, gibi yağlı tohumlar, ıspanak, tere, maydanoz, marul, kereviz, lahana, brokoli, balkabağı gibi sebze ve yeşillik içinde bolca E vitamini barındırıyor. Ek olarak kümes hayvanları, hamsi, somon, uskumru, sardalya ve ton balığı gibi balık türleri, avokado, muz ve kivi gibi meyveler, tahıllar, tereyağı, kırmızı et, yumurtada e vitamini bulunur” bilgisini verdi.