Ödem attıran ve tok tutan bir çorba arayışındaysanız bu tarif tam size göre! İçerisinde mercimekten kabağa sayısız ürün bulunuyor. Bütün malzemelerin birbiriyle bütünleşmesi ise faydasını kat be kat artırıyor. İşte tüm detaylar… Kırmızı mercimeğin en önemli faydaları arasında demir bakımından zengin olması yer alıyor. Bu özelliği sayesinde anemi riskini en aza indiriyor. Aynı zamanda kan şekerini ve kolesterol seviyesini dengeliyor. Folat bakımından zengin olan kırmızı mercimek, özellikle hamile olan kişiler tarafından sık sık tüketiliyor. Antioksidan açısından zengin olan bu gıda, tokluk hissi sağlayarak kilo vermeye de yardımcı oluyor. Sarı mercimeğin içerisinde bol miktarda protein ve lif bulunuyor. Kalsiyum başta olmak üzere B vitamini, demir, manganez, sodyum ve bakır açısından da oldukça zengin. Sarı mercimek kullanılarak yapılan yemeklerin içeriğinden dolayı oldukça faydalı olmasının yanı sıra tok tutma özelliği de oldukça fazla. Sarı mercimeğin bağışıklığı kuvvetlendirme, bağırsakları çalıştırma gibi faydaları da bulunuyor. Tam bir antioksidan deposu olan kabak, vitamin ve mineral açısından oldukça zengin. İçeriğinde yüksek miktarda su ve lif bulunması sayesinde mide sağlığını destekliyor. Aynı zamanda bağırsakların düzgün bir şekilde çalışmasına yardımcı olarak kabızlık probleminin önüne geçiyor. Antibakteriyel özelliklere sahip olan maydanoz; kalp sağlığını destekliyor, karaciğeri toksinlerden arındırıyor, kanın pıhtılaşmasını sağlıyor. Kansersavar besinler arasında yer alan maydanoz, K vitamini etkisiyle kemiklerin güçlendirilmesine yardımcı oluyor. Tok tutma özelliği bulunan bu yeşil sebze, özellikle detoks yapan kişiler tarafından sık sık tercih ediliyor. Soğanın içerisinde kalsiyum, demir, folat, magnezyum, fosfor ve potasyum gibi birbirinden değerli elementleri içeriyor. A, B ve C vitamini açısından da zengin olan soğan, hemen hemen her yemekte kullanılıyor. Bağışıklığı güçlendirirken göz sağlığını da koruyor. Sindirim sisteminin sağlığını destekleyen soğan, özellikle kış mevsiminde bol bol tüketiliyor. Ebru Şallı’nın sürekli olarak tükettiği ve tok tutan çorbanın hazırlanışı oldukça pratik. Mercimek ve kabak gibi birbirinden faydalı besinleri içeren bu faydalı çorbayı kısa süre içerisinde hazırlayabilirsiniz. İşte bu şifalı çorbayla ilgili damakta iz bırakan tarifi! Malzemeler:4 yemek kaşığı sarı mercimek4 yemek kaşığı kırmızı mercimek4 yemek kaşığı nohut (Önceden haşlanması gerekiyor.)1 adet taze kabak (Kabukları soyulmadan kullanılmalı.)4-5 adet sarımsak1 baş küçük soğanMaydanoz1 litre kaynar suTuzPul biber Hazırlanışı:İlk adım olarak tencerenin içerisine kaynamış suyu ekleyin. Akabinde doğrayarak hazırladığınız tüm malzemeleri bu suyun içerisine ekleyin.Tencerenin içerisine aldığınız kabak ve mercimek gibi malzemeleri haşladıktan sonra önceden hazırladığınız nohutu ilave edebilirsiniz.Malzemeleri yumuşayana kadar kaynattıktan sonra ince kıyılmış maydanozları ekleyebilirsiniz. Maydanozlar da haşlanınca baharatlarınızı ilave edebilir ve çorbanın son adımına geçebilirsiniz.Kaynar suyun içerisinde haşladığınız tüm malzemeleri blenderdan geçirmeye başlayabilirsiniz. Çorba, homojen bir kıvam alana ve taneler püre haline gelene kadar blenderdan geçirme işlemine devam edebilirsiniz.Eğer blender işleminden sonra çorbanın kıvamında bir yoğunluk olursa tekrar kaynar su ekleyerek kendi damak zevkinize göre ayarınızı yapabilirsiniz.Son olarak sıcak sıcak servis edebilirsiniz.Afiyet olsun!