Gelişme ve büyüme döneminde bolca su isteyen enginar, özellikle hasat döneminde ürünün olgunlaşması ve kalitesinin artması için suya ihtiyaç duyuyor.
Sakız enginarı hasadı her yıl kasım ayının ilk günlerinde başlasa da bu yıl ekim ve kasım aylarında beklenen yağışların olmaması nedeniyle ertelendi. Enginarlar, beklenen yağışların kasım sonu ve aralık başında gelmesiyle olgunlaştı, hasada hazır hale geldi. Üreticiler bu ay başında hasada başladı.
Çeşme'nin yanı sıra Urla, Karaburun ile Balçova'da da yoğun olarak yetiştirilen enginarlar, sağlığa faydası ve lezzeti nedeniyle ülke çapında taze ve işlenmiş olarak talep görüyor. Akdeniz mutfağının vazgeçilmezi olan enginar, yurt dışına da gönderiliyor.
"Bölgeye ciddi bir katkısı var "
İzmir Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, AA muhabirine, enginarın damak tadına hitabının yanı sıra sağlık açısından da tüketildiğini söyledi.