Ekmek tatlısı, etimek tatlısı olarak da biliniyor. Ekmek tatlısı için önce etimekler şerbetleniyor, muhallebisi yapılıyor ve bir süre buzdolabında dinlendirildikten sonra tatlı hazır hale geliyor. Sizler için ekmek tatlısının tüm tarif aşamalarını ve malzemelerini hazırladık. Şimdiden afiyet olsun!
EKMEK TATLISI TARİFİ VE YAPILIŞI
Ekmek tatlısı etimek ile yapılan bir tatlıdır. Öncelikle etimekleri uygun bir borcama herhangi bir boşluk kalmayacak şekilde dizmek gerekir. İlk olarak şerbeti kaynatılır ve dinlenmesi için bir kenara koyulur. Yaklaşık 10-15 dakika dinlenmiş olan şerbeti etimeklerin üzerine dökmek ve etimeklerin yumuşamasını sağlamak gerekir. Sonrasında etimekler şerbeti iyice çekerken muhallebiyi yapmaya başlanır. Muhallebi için süt, un, toz şeker ve nişastayı karıştırılır ve kıvam alana kadar karıştırmaya devam edilir.
Muhallebi kaynamaya başladıktan sonra içerisinde vanilya ve yağ da ekleyerek karıştırmaya devam edilir. Piştikten sonra kısa bir süre dinlendirilir ve çok fazla soğumadan şerbetlenmiş olan etimeklerin üzerine dökülür. Muhallebi düzeltilerek tatlı dolaba konulur ve soğumaya bırakılır. Tatlı soğuduktan sonra üzerine isteğe göre krem şanti ya da fındık, fıstık gibi kuruyemişler koyulabilir.
Ekmek tatlısı soğuduktan sonra isteğe göre üzerine krem şanti sürebilirsiniz veya ceviz, fındık ve fıstık ile lezzendirebilirsiniz.
Tarifin aşama aşama yapılışını ve etimek tatlısının tüm malzemeleri aşağıda görebilirsiniz.