Elektrik, doğal gaz ve taksimetre açılış fiyatına zam

Yeni yılda tüketicilerin kullanacakları doğal gaz, elektrik ve taksimetre açılış fiyatlarına gelen zam oranı belli oldu.

Doğal gazda konut, ticarethane, sanayi ve elektrik üretim santralleri abone gruplarında yüzde 1 zam yapıldı.
Buna göre, BOTAŞ'ın konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine uyguladığı satış fiyatı, aralıkta geçerli olan tarifeye göre yüzde 1 artışla 1000 metreküp doğal gaziçin 1264 lira, ticarethane, sanayi ve elektrik üretim santralleri için ise 1414 lira olarak belirlendi.

Resmi Gazete'deki tarife tablolarından yapılan hesaplamaya göre, elektrik tarifelerinde mesken, sanayi ve ticarethane abone grupları için vergi ve fonlar dahil ortalama yüzde 6 artışa gidildi.
Söz konusu oran, tarife gruplarına göre ufak çaplı değişiklikler gösterebiliyor.

İstanbul'da ticari taksilerde taksimetre ayarı yapılmaya başlandı. Taksilerde taksimetre açılışı 14.50 liradan yapılacak.