Misafir sofralarında yapabileceğiniz eli böğründe tarifi yöresel bir lezzettir. Peki, eli böğründe nasıl yapılır? Parmaklarınızı yiyeceğiniz eli böğründe tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler, püf noktası... Eli böğründe malzemeler400 Gr kuzu eti (yaprak doğranmış)4 köy biberi (iri doğranmış)2 kapya biberi (iri doğranmış)8-10 ad cherry domates8-10 diş sarımsak70 Gr kuyruk yağı1 tutam tuz1 tutam kekik1 tutam kırmızı toz biber1 tutam pul biberELİ BÖĞRÜNDE YAPILIŞIÖncelikle kuzu eti yaprak şeklinde ince ince doğranır.Köy biberi ve kapya biber iri iri doğranır. Domatesler isteğe göre ikiye bölünür. Kuzu eti, köy biberi, kapya biber, cherry domates, kuyruk yağı ve sarımsak fırın tepsisine eklenir.Üzerine baharatlar eklenir ve fırına verilir. Taş fırın kullanılıyorsa 15 dakika, elektrikli fırın kullanılıyorsa 20 dakika pişirilir.Tercihe göre üzerine hamur kapatılır ve 2-3 dakika hamurla pişirilir.Pişen yemek sıcak bir şekilde servis edilir. Afiyet olsun.