Yağ depolanmasını engeller
2009 yılında Japonya’da yapılan bir araştırmada, 155 obez bireylerden oluşan denek grubu 12 hafta süre ile günde 2 yemek kaşığı sirke veya 1 yemek kaşığı sirke tüketimi test edildi. 12 haftanın sonunda, 2 yemek kaşığı sirke tüketen grup 2,3 kg, 1 yemek kaşığı tüketenlerin ise 0,45 kg verildiği kayıt edildi. Ayrıca kilo kaybının vücuttaki ne tür yağ dokularından olduğu da araştırıldı. Sonuçlar ise çok etkileyiciydi! Kilo kaybının visseral yağ dokusundan gerçekleştiği saptandı. Yani iç organlarımız, bel çevresinde biriken kronik enflamasyona sebep olan yağlanmalar. Üstelik bu yağlar hastalıklar için tehlike oluşturan yağlanma tipi olarak bilinmektedir.