Elma sirkesinin içine 1 tatlı kaşığı ekleyin! Bu karışımı yiyen doktor yüzü görmüyor: Vücudu baştan aşağı onarıp, ömrü uzatıyor

Elma sirkesi salatalarda, yemeklerde çok sık kullanılır. Geleneksel tıbbımda vazgeçilmezi olan elma sirkesi, pek çok hastalığa iyi gelir. Kış mevsiminde bağışıklığı güçlendirmek, kilo kontrolü sağlamak ve hastalıklara karşı daha dirençli olmak için elma sirkesini tüketebilirsiniz. Ancak elma sirkesinin etkisini artırmak ve faydasından yüzde 100 yararlanmak için bu ipucunu takip edebilirsiniz. Hem istenmeyen vücut yağlarından kurtulmak hem de bağışıklığı çelik gibi güçlendirmek, kalp hastalıklarından korunmak için elma sirkesini böyle tüketmeye deneyin.

Elma sirkesi ve zeytinyağının vücuda faydaları herkes tarafından bilinir. Ancak bu iki muhteşem doğal ürün sandığınızdan çok daha etkili. Kalp hastalıklarından kansere kadar pek çok derde derman olduğu söylenen elma sirkesi ve zeytinyağını birlikte tüketmek vücuda sayısız fayda sağlıyor.

Özellikle hem kilo vermek hem de bağışıklığı güçlendirerek hastalıklara karşı savaş açmak için bu iki güçlü malzemeden yararlanabilirsiniz.
Elma sirkesi ve zeytinyağı, birçok sağlık faydasına sahip iki popüler mutfak ürünüdür. İkisinin de sağlık üzerindeki olumlu etkileri sayesinde, yemeklerde ve bazı halk sağlığı uygulamalarında yaygın olarak kullanılmaktadırlar.

ELMA SİRKESİ
Elma sirkesi, özellikle yemeklerden önce tüketildiğinde kan şekeri seviyelerinin düzenlenmesine yardımcı olabilir. Tip 2 diyabet hastaları için özellikle faydalı olabilir.
Elma sirkesi içeriği sayesinde özellikle kilo vermek isteyenlerin en büyük dostu olarak bilinir. Çünkü elma sirkesi iştahı kontrol altına alarak daha kolay kilo vermeye yardımcı olur.

Bazı araştırmalar, elma sirkesinin kötü kolesterol (LDL) seviyelerini düşürmeye yardımcı olabileceğini göstermektedir.
Eğer sindirim sorunu çekiyorsanız vücudunuzda ödem, toksin gibi zararlı maddeler birikiyorsa burada yine elma sirkesi imdanınıza yetişebilir. Çünkü elma sirkesi prebiyotik içeriği sayesinde bağırsak sağlığını destekleyebilir ve sindirimi iyileştirebilir.

ZEYTİNYAĞI
Zeytinyağı, kalp sağlığını destekleyen tekli doymamış yağ asitleri açısından zengindir. Kötü kolesterolü (LDL) düşürebilir ve iyi kolesterolü (HDL) artırabilir. Zeytinyağında bulunan antioksidanlar, oksidatif stresle mücadele ederek çeşitli kronik hastalıkların önlenmesine yardımcı olabilir.

Zeytinyağı, iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olabilecek bileşenler içerir.Zeytinyağı, bazı kanser türlerine karşı koruyucu etkiler gösterebilir. Sağlıklı yağlar arasında bulunan zeytinyağı, cilt, saç ve vücut sağlığını da destekler.

Her iki ürün de sağlık açısından faydalı olmakla birlikte, tüketimlerinin dengeli ve ölçülü olması önemlidir. Aşırı tüketim, istenmeyen etkilere yol açabilir.
Özellikle elma sirkesi yüksek asit içeriği nedeniyle diş minesine zarar verebilir ve mide rahatsızlıklarına neden olabilir. Bu nedenle, özellikle elma sirkesini sulandırarak kullanmak ve zeytinyağını aşırı ısıya maruz bırakmamak önerilir.

Elma sirkesi ve zeytinyağı, birçok mutfakta ve sağlık uygulamalarında birlikte kullanılan popüler bileşenlerdir. Bu ikili, özellikle salatalar için bir sos hazırlamada sıklıkla tercih edilir.

Elma sirkesinin ekşi ve hafif meyvemsi tadı ile zeytinyağının zengin ve hafif meyvemsi aroması iyi bir uyum sağlar. Ayrıca, bazı geleneksel sağlık uygulamalarında da bu ikisi karıştırılarak kullanılabilir.
Örneğin, saç bakımı veya cilt bakımında doğal bir alternatif olarak düşünülebilirler. Ancak, herhangi bir sağlık uygulaması için bu tür karışımları kullanmadan önce bir sağlık profesyoneline danışmak önemlidir.

Elma sirkesinin anti-glisemik ve besleyici sağlık faydalarından yararlanmak için özellikle yemeklerinizde kullanmanız en iyi etkiyi görmenizi sağlıyor. Örneğin; birçok yemek ve salatada kullanılan zararlı hazır soslar yerine sirke ve zeytinyağı karışımı kullanmak çok daha sağlıklı bir menü oluştururken aynı zamanda kilo vermenize de yardımcı olabilir.

Hem zeytinyağını hem de sirkeyi salata soslarında kullanabilir veya çorba ve güveçlere ekleyebilirsiniz. Ayrıca ekmek sosu olarak elma sirkesi ve zeytinyağını birlikte kullanın.
Bir tabağa 2 yemek kaşığı sirke dökün ve ortasına zeytinyağı gezdirin. Kızarmış veya taze tam buğday ekmeğini karışıma batırın ve meze veya atıştırmalık olarak tadını çıkarın.

BU KARIŞIMI TÜKETİRKEN DİKKAT
Diğer sirkeler gibi elma sirkesi de asidiktir ve boğazınızı tahriş edebilir. Az miktarda ve diğer yiyeceklerle birlikte kullanın. Elma sirkesi bazı ilaçlar ve takviyelerle de olumsuz etkileşime girebilir.
Bu nedenle herhangi bir ilaç kullanıyorsanız diyetinize sirke ekleme konusunda doktorunuzla veya eczacınızla konuşun. Ayrıca zeytinyağının sağlıklı bir yağ olmasına rağmen kalorisinin yüksek olduğunu ve ölçülü tüketilmesi gerektiğini de unutmamak gerekir.