Günün hangi saatlerinde meyve yemeniz gerektiği tartışmalı bir konudur. Birçok sağlık uzmanı, sabahları ilk iş olarak meyve yemenin şekeri düzgün bir şekilde parçalayabileceğini söylüyor. Birçoğu, öğleden sonra ara öğün olarak meyve yemenin en iyi zaman olduğunu söylüyor. Yemek sırasında meyve yemek sindirimi engeller. Meyveler lif yüklü olduğu için pişmiş yiyeceklerle birlikte midemizin onu işlemesi zorlaşır. Pek çok kişinin takip ettiği ve birçok diyetisyenin de desteklediği meyveleri yemenin en sağlıklı yolu öğün aralarında yemektir. Bunlar atıştırmalık görevi görecek ve öğünlerin porsiyonlarını azaltacaktır. Meyvelerden en güçlü verimi alabilmek için doğru ve zamanında tüketmeniz önerilir. Öğün saatlerine yakın meyve yemenin büyük bir zararı yoktur. Sabahın erken saatlerinde veya öğün aralarında iyi bir aralık bırakarak meyve yemek ideal olsa da, önceden bağırsakla ilgili bir sorununuz yoksa öğünlerinize birkaç parça meyve eklemenizde bir sakınca yoktur. Ancak diğer karbonhidratların bir kısmını buna göre planladığınızda emin olun. Daha uzun süre kullanılmak üzere saklanan herhangi bir şey, taze olanla aynı besin değerini korumayabilir; aynı şey meyveler için de geçerli. Pazarın taleplerini karşılamak için çeşitli markalar kuru meyvelerin kullanımını teşvik etmektedir. Bu kurutulmuş meyve formları ara sıra kullanılabilirken, taze meyvenin yerini alması düşünülmemelidir. Hepimiz meyvelerin doğal şeker içerdiğini biliyoruz. Meyvelerin şekeri olmasına rağmen, kan şekeri seviyesini değiştirmedeki rolleri daha az etkilidir. Meyvelerin çoğu glisemik indeksin alt ucundadır, yani kan şekerinizi keskin bir şekilde yükseltmezler.