Elmayı kabuğuyla tüketmek, meyvenin içindeki yararlı bileşenleri vücudumuza almanın en kolay yoludur. Eğer elmayı soyarak yerseniz, bu vitamin ve minerallerden mahrum kalırsınız. Elma kabuğu içerisinde bulunan pektin adlı bileşen vücudun sindirim sistemini düzenler ve kabızlığın önlenmesine yardımcı olur. Ayrıca, yine kabukta bulunan flavonoidler, vücutta bulunan serbest radikallerin etkisini azaltarak koruma sağlar. Flavonoidler, vücutta oluşabilecek bazı kanser türlerinin gelişimini de önler. Elma kabuğundaki bazı vitamin ve mineraller, bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu sayede vücutta oluşabilecek enfeksiyonlarla daha kolay mücadele edilebilir. Elma kabuğu, düzenli olarak tüketildiğinde vücuttaki enerji seviyesi düzenli olarak korunabilir ve kilo kontrolü sağlanabilir. Elma kabuğundaki antioksidanlar, vücutta bulunan hücrelerin yaşlanma sürecini yavaşlatır. Bu sayede ciltteki kırışıklıkların oluşumu önlenmiş olur. Elma kabuğu, yumuşatarak nemlendirir ve cildinizi yıpranmış hücrelerden arındırır. Ayrıca, cildinizin daha parlak ve canlı görünmesine yardımcı olur. Cildi kurutmayan bir doğal exfolianttır. Yüze elma kabuğu sürmek, cilt bakımı açısından faydalı olabilir. Ciltteki çizgileri azaltmaya yardımcı olabilir ve yaşlanma etkilerini minimuma indirebilir. Elma kabuğu, öksürüğün hafifletilmesine de yardımcı olur. Öksürük için elma kabuğu, soğuk suda birkaç dakika kaynatılıp, süzülüp içilebilir. Elma kabuğu çayının içeriğinde bulunan bazı bileşiklerin insan sağlığı üzerinde olumlu etkileri bulunmaktadır. Elma kabuğu çayı içeriğinde bulunan polifenoller ve flavonoidler vücutta bulunan serbest radikalleri yok etmeyi mümkün kılan antioksidan özelliğe sahiptir. Bu sayede elma kabuğu çayı, vücutta bulunan serbest radikallerin neden olduğu hasarları önleyebilir ve böylece vücudun savunma sistemini güçlendirebilir.