Meyveler: Meyveler birçok besin maddesinin zengin bir kaynağıdır. Ayrıca bazı annelerin doğumdan sonra yaşadığı kabızlığı hafifletmeye yardımcı olabilirler. Günde yaklaşık 2 porsiyon meyve tüketmek hedeflenmelidir.
Önerilebilecek en iyi meyveler: Tatlı ve sulu kavun, muz, mango, kayısı, kuru erik, portakal, kırmızı veya pembe greyfurt
Sebzeler: Sebzeler vitamin ve antioksidan bakımından zengindir. Yeterli miktarda tüketmek, vücudun süt yapmak için ihtiyaç duyduğu hücreleri yenilemesine yardımcı olacaktır.
Önerilebilecek en iyi sebzeler: Ispanak, lahana gibi pişmiş yeşillikler, havuç, tatlı patates, kabak, domates, kırmızı tatlı biber
Tahıllar: Özellikle esmer pirinç ve tam tahıllı buğday ekmeği, kinoa gibi tahıllar içerisinde hayati besin ögeleri barındırır. Kinoa gibi bazı tahıllar da emzirirken yemek için gerekli bir besin olan protein bakımından yüksektir. İlave şeker içermeyen tam taneli tahıllara yönelmek en iyisidir.
Protein:
Fasulye ve bezelye, fındık ve kabuklu tohumlar, yağsız sığır veya kuzu eti
Deniz ürünleri; bebekte sağlıklı beyin gelişimini destekleyebilen omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir. Somon, sardalya ve alabalık mükemmel seçimlerdir çünkü omega-3 bakımından yüksek ancak cıva bakımından düşüktür.
Emziren insanlar, cıva bakımından yüksek olan ton balığı, kılıç balığı, köpek balığı ve uskumru gibi balıklardan kaçınmalıdır.