EMZİRME DÖNEMİNDE NELER YİYEBİLİRSİNİZ?
Bol miktarda meyve ve sebze tüketin. Miktar olarak günde en az beş porsiyonu hedefleyin.
Vücudunuzun bu dönemde enerjiye ihtiyacı var. Çünkü enerji, süt üretimi için çok önemli. Bu nedenle enerji vermesi için ekmek, pirinç ve patates gibi nişastalı yiyeceklerden kısmayın. İhtiyacınız kadar tüketmeye dikkat edin.
Bazı kadınlarda bebeğin doğumundan sonra bağırsak ve kabızlık sorunları görülebilir. Bu sorunlara karşı lifli beslenmek gerekir. Esmer ekmek, makarna, pirinç, bakliyat, meyve ve sebzelerde bol miktarda lif bulunur.
Yağsız et ve tavuk, balık (biri yağlı balık olmak üzere haftada en az iki kez balık), yumurta ve fasulye, mercimek türü bakliyat gibi protein kaynaklarını mutlaka alın.
Süt, peynir ve yoğurt, kefir gibi kalsiyum içeren süt ürünleri emzirme döneminin olmazsa olmazlarından. Kalsiyum alımı, bebeğin çok hızlı gelişen kemiklerini beslediği için gebelik dönemindeki gibi emzirme döneminde de çok önemli.