Pirinç seçiminde glisemik oranı oldukça önemlidir. Pirinç tercihi beslenme listesine uygunluğu seçilirken kalorisi önemli olduğu gibi nişasta değeri de göz önünde bulundurulur. OSMANCIK: Genellikle Türk mutfağında en çok tercih edilen pirinç türüdür. 72 kcal olan nişastası da bol pirinç türü. BALDO: Türk mutfağında sık tercih edilen pirinç türlerinden birisi de baldo pirinç. Baldo pirincin kalorisi 34 kcal. JASMİNE: Çok sık tercih edilmeyen pirinç türlerinden birisi. Kendine has aromatik tadı olan jasmine pirinç 48 kcal. www.posta.com.tr BASMATİ: Genellikle diyetisyenlerin en çok önerdiği pirinç basmatidir. 58 kcal olan basmati pirincin nişastası oldukça azdır. KEPEKLİ: Kepekli pirinç de hem sağlıklı hem de çok lezzetli. nişasta oranı düşük olan kepekli pirinç 18 kcal. SİYAH: Çok sık bulunamayan ve Türk mutfağında en az kullanılan pirinç siyah pirinçtir. 27 kcal olan siyah pirincin nişasta oranı düşüktür. NOT: Pirinçlerin kcal hesapları bir yemek kaşığı esas alınarak hesaplanmıştır.