Antioksidanları yüksek bir diyet, vücut hücrelerinin oksidasyonu ve serbest radikallerin zarar verici zincir reaksiyon etkisi ile bağlantılı olan dejeneratif durum riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Bu koşullar, belirli kanserleri, koroner kalp hastalığını, felçleri ve beyin sinir hücrelerine verilen hasarı içerir ve bu da Parkinson veya Alzheimer hastalığı gibi hastalıklara katkıda bulunabilir.
ükettiğimiz antioksidanların çoğu bitkilerden gelir - pek çok meyve ve sebzede bol miktarda bulunurlar - ancak fındık, kepekli tahıllar ve bazı et, kümes hayvanları ve balık gibi diğer gıdalarda da bulunabilirler.
Meyve ve sebzeler, başlıca diyet antioksidanlarından ikisinin ana kaynaklarıdır: C vitamini ve karotenoidler. Pek çok kişi farkında olmasa da, ana kaynakları tahıl yağları, zeytinyağı ve fındık olmasına rağmen, bazı meyve ve sebzeler üçüncü ana antioksidan besin olan E Vitamini de içerir.
İşte en iyi antioksidan kaynakları...