Muhammara Tarifi
Muhammara İçin Malzemeler
- 6 adet kapya biber
- 2 dilim bayat ekmek
- 1 diş sarımsak
- Yarım su bardağı ceviz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı tuz
Muhammara Yapılışı
Muhammara için öncelikle fırın tepsisine ızgaraları yerleştirelim.
Kapya biberlerimizin üzerine bıçakla delikler açarak tepsiye dizelim.
Biberlerimizi önceden ısıtılmış 200 °C fırında, fanlı üst ızgara ayarında 20 dakika kadar közleyelim.
Biberlerimiz közlenirken bayat ekmeklerimizi ufalayalım.
Közlenen biberlerimizin kabuklarını soyalım ve rondodan geçirelim. Ardından karıştırma kabına alalım.
Üzerine biber salçası, domates salçası, zeytinyağı, nar ekşisi, bayat ekmek, ceviz, kimyon, karabiber, tuz ve ezilmiş sarımsağı ekleyerek güzelce karıştıralım.
Hazır olan muhammarayı servis tabağına alalım. Maydanoz ve ceviz kırıkları ile süsleyerek servis edelim.