PATLICAN MUSAKKA TARİFİ
Patlıcan musakka malzemeler
- 4 tane orta boy çekirdeksiz patlıcan
- 1 tane orta boy soğan (isteğe bağlı büyük boyda olabilir)
- 300 gr az yağlı kıyma
- 3 tane yeşil köy biberi (çarliston biber de olur)
- 1 tane büyük boy domates
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Pulbiber
- Sıcak su
Patlıcanları kızartmak için
PATLICAN MUSAKKA YAPILIŞI
Öncelikle patlıcanları bol suda yıkayın. Patlıcanları yıkadıktan sonra, uzunlamasına alacalı olarak soyun. Bu işlem yemeğin görüntüsünün daha güzel olmasını sağlayacaktır.
Daha sonra halka halka doğrayın ve tuzlu suda en az yarım saat bekletin. (Tuzlu su patlıcanın acısını alacaktır.)
Patlıcanlar iyice kurulandıktan sonra, kızgın yağda kızartmaya başlayın.
Kıymaları bir tencerenin içerisine alın ve rengi değişene kadar kavurun.
Kıymaya 3 kaşık zeytinyağı ekleyerek kavurmaya devam edin. Üzerine ince ince küp şeklinde doğranmış soğanlar, biberler, sarımsak, salça ve rendelenmiş domates ekleyin.
Karışımı, kaynayıncaya kadar pişirin ve fokurdamaya başlayınca üzerine yarım su bardağı kadar sıcak su ekleyin.
Yemek suyunu çekince, baharatları da ekleyerek 5 dakika kadar pişirin ve altını kapatın.
Geniş tabanlı bir tencerenin dibine patlıcanları dizin. Üzerine kıymalı karışımı ekleyerek yayın. Son olarak 1 su bardağı kadar sıcak su ilave edin ve tencereyi kısık ocağa alın.
Yemeğinizi suyunu çekene kadar, 15-20 dakika gibi bir zamanda, hiç karıştırmadan kısık ateşte pişirin.
Patlıcan musakkayı ocaktan aldıktan sonra biraz dinlendirip servis edebilirsiniz.
Dilerseniz son aşamayı fırın tepsisinde yaparak patlıcan musakkayı fırınlayabilirsiniz.