Enginar mezesi nasıl yapılır? Enginar mezesi tarifi, malzemeleri, püf noktaları

Ekmek üstü lzzetleri seviyorsanız, enginar mezesini mutlaka deneyin. Bu tarifimizi Yemek Yazarı ve Pasta Şefi Beril Oymak'tan aldık. İşte aromatik muhteşem tatlarla lezzetlendirilen ve aperatif olarak tüketilebilecek ekmek üstü lezzet enginar mezesi tarifi, malzemeleri ve püf noktaları...

Farklı bir meze tarifi arayışındaysanız, hazır enginar sezonundayken Yemek Yazarı ve Pasta Şefi Beril Oymak'ın bu tarifini mutlaka deneyin. Beril Oymak tarifi için "Aromatiklerle pişmiş enginarın tadına doyum olmuyor." diyor.
ENGİNAR MEZESİ MALZEMELERİ
- 4 adet enginar
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 limonun kabuğu
- 2 adet arpacık soğan
- 2 adet sarımsak
Aromatikler:
- 1 defne yaprağı
- 3-4 dal maydanoz
- 1 dal biberiye
- 1 çay kaşığı tuz

ENGİNAR MEZESİ YAPILIŞI
- Tencereye zeytinyağını koyun ve biraz ısınmasını bekleyin.
- Ardından arpacık soğanı, sarımsakları ve (rendelemeden koyacağınız) limon kabuklarını ekleyip soteleyin.
- Ardından tencereye enginarları ve aromatikleri (doğramadan) ekleyip 1 su bardağı su ilave edip kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra altını kısın ve kapağını kapatın.
- Enginarlar yumuşayıncaya kadar 20-25 dk kadar pişirin. Piştikten sonra geriye 2-3 yemek kaşığı su kalıyor. Piştiğini buradan anlayabilirsiniz.
- Tencereden limon kabuklarını ve bütün olarak eklediğiniz aromatikleri çıkarın.
- Kalan suyla beraber blenderdan ya da mutfak robotundan geçirin. Pürüzsüz bir kıvam alması gerekiyor.
- İhtiyaç olursa tuz ve karabiber ekleyin. Karabiber kesinlikle çok yakışacaktır!
- Püre haline gelen enginar ezmesini derin bir kaseye alın.
- Üzerinde biraz zeytinyağı geçirin.
- Ardından ince kıyılmış maydanoz ve ince kıyılmış kapari ile servis edin.
Beril Oymak, bu ezmenin buzdolabında 1 hafta kadar dayanabileceğini söylüyor ancak bu ezme o kadar lezzetli ki en fazla iki günde tüketeceğinize eminiz!