Erzurum'un meşhur lezzetleri arasında en bilinen kadayıf dolma tarifi birçok kişi tarafından sevilerek yeniliyor. Peki, Erzurum usulü kadayıf dolma nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız Erzurum kadayıf dolma tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası... Erzurum kadayıf dolma malzemeler250 gr taze tel kadayıf2 su bardağı iri dövülmüş ceviz1 çay kaşığı toz şeker6 yumurtaKızartmak içinAyçiçeği yağıŞerbeti için3 su bardağı toz şeker2 su bardağı su1/4 limonun suyuERZURUM KADAYIF DOLMA YAPILIŞIŞerbet için, gerekli malzemeleri bir tencerede kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.Cevizlerin içine 1 çay kaşığı toz şeker ilave edip havanda dövün.Kadayıftan bir miktar alıp tezgah üzerinde elinizle düzelterek yayın.Ortasına bir yemek kaşığı ceviz alıp dolma sarar gibi sarın. Çukur bir kapta yumurtaları çırpın.Kadayıf dolmalarını elinizle çevirerek yumurtaya bulayın ve bir tabağa dizin.Derin bir tavaya ayçiçeği yağını aktarıp iyice ısıtın. Yumurtaya buladığınız kadayıfları kızgın yağda sürekli çevirerek kızartın.Kızartma işlemi bitince kadayıf dolmalarını tavadan alıp şerbete atın. 1-2 dakika bekletip servis yapın.