2018 yılında yapılan bir inceleme , muz kabuklarının güçlü antimikrobiyal ve antioksidan özelliklere sahip olan ve birçok sağlık yararı ile ilişkili olan fenolikler açısından zengin olduğunu gösterdi.
Muz kabuklarını çay olarak tükettiğinizde,
- Vücudunuzdaki zararlı serbest radikallerin azalmasını sağlarsınız.
- Hücre yenilenmesi hızlanır
- Yaşlanma karşıtı etkileri vardır
- Mikroplara karşı bağışıklık sistemini artırır
- Dişlerin doğal beyazlığına ulaşmasına destek olur
- Sivilce oluşumunu azaltır.
- Uykusuzluğa iyi gelir
Muz kabuklarından çay yapmak için, 3-4 parçaya böldüğünüz muz kabuklarının üzerine 2 bardak su koyarak 10 dakika kaynatın. Tercihen içine tarçın koyabilirsiniz.