Türk mutfaklarına Osmanlı mutfağından taşınan Terkib-i Tüffaniye, basitce kıymalı elma dolması olarak tarif edilebilir. Bu dolmanın aynı zamanda zeytinyağlı versiyonu da sıkça yapılıyor.
Etli elma dolmasına farklı tadını veren malzemelerin başında üzüm suyu, sumak ve badem geliyor.
Elma, ağırlıkla tavuk eti ile kullanılsa da kıyma ile de mükemmel bir uyum halinde. Osmanlı mutfağının en farklı lezzetlerinden biri olan terkib-i tüffahiye'nin alamet-i farikası elma ve bol kuruyemiş ile yapılması. Damak tadınıza göre dilediğiniz baharatlarla zenginleştirebileceğiniz kıymalı elma dolmasının en klasik tarifinde yer alan malzemeler ise şu şekilde:
İşte kıymalı elma dolması tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, püf noktası ve hazırlanışı...