FIRINDA ETLİ KARNABAHAR YEMEĞİ TARİFİ
Fırında etli karnabahar yemeği malzemeler
- 150 -200 gr kuşbaşı dana eti
- Yarım orta boy karnabahar
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 adet soğan
- Sıvı yağ
- Yarım su bardağı domates püresi
- Tuz, pul biber, karabiber
Üzerine:
FIRINDA ETLİ KARNABAHAR YEMEĞİ YAPILIŞI
- Yarım karnabaharı çiçeklerine ayırın ve haşlayın.
- Başka bir tencerede soyulmuş ve orta büyüklükte doğranmış havuç ve patatesleri de dağılmayacak şekilde haşlayın.
- Başka bir tencerede kuşbaşı doğranmış eti de pişirin.
- Pişen sebzelerin suyunu süzerek soğumaya bırakın ve pişen eti ayrı bir kaba alın.
- Bir tavaya sıvı yağında ince doğranmış soğanlar alın ve kavurun.
- Daha sonra ince doğranmış domates ve biberde ekleyerek kavurup domates püresi ,baharatlar ve kuşbaşı doğrayıp pişirilmiş eti de ilave edin.
- 3-4 dakika daha pişirin.
- Borcama veya fırın tepsisine karnabaharları, havuç ve patatesi koyun.
- Üzerine etli sosu dökün ve iyice yayın.
- En son üzerine kaşar peyniri rendesi serpin ve fırına atın.
- Kaşarlar eriyince fırından alıp servis edin.