Yılbaşı akşamı özel misafirlerinize veya ailenize hazırlayabileceğiniz etli yılbaşı menüsü, hem şık sunumlar eşliğinde servis edebileceğiniz hem de çok lezzetli bir menü. İşte tüm detaylarıyla etli yılbaşı menüsü...ETLİ YILBAŞI MENÜSÜ Kremalı sebze çorbası malzemeler6 patates2 havuç2 kırmızıbiber1 soğan1 domates100 gr kereviz sapı1.5 litre su2 yemek kaşığı zeytinyağı50 gr tereyağı500 gr pırasa300 ml krema2 yemek kaşığı kıyılmış frenk soğanı1 yemek kaşığı kıyılmış fesleğen1 yemek kaşığı kıyılmış dereotuTuzKarabiberKREMALI SEBZE ÇORBASI YAPILIŞIPatateslerden iki tanesini, soğanı, domates ve suyu tencereye alın ve 25 dakika pişirin. Ezerek süzgeçten geçirin ve suyu ile birlikte geniş bir kaba alın. Kalan patatesleri, biberi, havucu, pırasayı ve kereviz sapını doğrayın. Tereyağını tencerede eritin. Zeytinyağı ve doğradığınız sebzeleri ekleyerek 15 dakika pişirin. Hazırladığınız karışımı ekleyerek 15 dakika daha pişirip ocaktan alın ve 15 dakika soğumaya bırakın. Blenderdan geçirerek pürüzsüz hale getirin ve tekrar ocağa alarak kaynatın.Tuz ve karabiber ekleyin. Kremayı ekleyip 2-3 dakika pişirin. Kruton ve taze otlarla sıcak servis yapın. Kış çorbası malzemeler200 gr ıspanak200 gr brokoli2 havuç1 kereviz1 patates1 su bardağı süt kreması1 kahve fincanı bulgur1/2 demet maydanoz15 gr tereyağı8 su bardağı su1 tatlı kaşığı nane1 tatlı kırmızı toz biberTuzKIŞ ÇORBASI YAPILIŞIIspanak, brokoli, havuç, kereviz, patates ve maydanozu temizleyip ince ince doğrayın. Sebzeleri tencereye alın üzerine 8 bardak su ekleyerek haşlayın. Ardından suyunu süzün ve sebzeleri blenderden geçirip püre haline getirin. Sebze suyunu tencereye alıp üzerine bulguru ilave edin. 10 dakika pişirdikten sonra sebze püresini ekleyin. 15 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra kremayı ekleyin ve tencereyi ocaktan alın. Sos tavasında tereyağını eritin. Nane, toz biber ve tuz ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız sosu, çorbanın üzerinde gezdirin. Dana fileto malzemeler400 gr dana fileto1 yemek kaşığı tereyağı1 adet soğan2 diş sarımsak1 çay bardağı zeytinyağı1 dal biberiyeYarım şişe soda1 yemek kaşığı iri karabiber1 çay kaşığı tuzErik sosu için:800 gr kırmızı erik2.5 yemek kaşığı toz şeker3 diş sarımsak1 demet maydanoz3-4 adet fesleğen1 çay kaşığı tuzDANA FİLETO YAPILIŞIErikli sos için; erikleri yıkadıktan sonra ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkartın.Maydanoz ve fesleğenleri yıkayıp kuruttuktan sonra, maydanoz, sarımsak ve fesleğenleri blenderdan geçirin.Malzemeleri kıydıktan sonra tencerenin içerisine alın. Blenderin içerisine bu kez erikleri ekleyin ve püre kıvamına getirin.Püre kıvamına gelen erikleri tencereye ekleyin ve karıştırın.Tencereyi kısık ateşte 25 dakika boyunca karıştırarak pişirin.Pişirme işleminin ardından şeker ve tuz ekleyerek 15 dakika daha karıştırın ve pişirin.Dana fileto için; bonfile etin sinirlerini iyice temizleyin.,Etleri 200 gramlık porsiyonlara ayırın.Soda ve zeytinyağı ile etleri ovalayın.Soğanları yemeklik bir şekilde doğrayın. Sarımsağı havanda ezdikten sonra etlere ekleyin.Biberiyeyi ince bir şekilde kıydıktan sonra baharatlarla birleştirin ve etle karıştırın.Marine işlemi için etleri buzdolabında 4-5 saat dinlendirin.Bekleme süresinin ardından tavayı ısıtın ve tereyağını eritin.Etlerin iki tarafını da iyice pişirin ve servis edin. Kuzu külbastı malzemeler500 g kül bastıZeytinyağıDeniz tuzuKarabiberKekikSarımsak (Dövülmüş)KUZU KÜLBASTI YAPILIŞIKekik, karabiber, tuz ve sarımsağı 1’er çay kaşığı olacak şekilde etlerininüstüne gezdirdikten sonra zeytinyağı ekleyip marinasyonun ete işlemesi için 1 saat dinlendirin.Kuzu külbastıların her iki tarafını yüksek ateşte 5’er dakika pişirerek mühürleyin. Finalde istenilen miktarda tuz ilave ederek servis edin. Alinazik malzemeler1 kg patlıcan4 diş sarımsak50 ml süzme yoğurt30 g margarin900 g orta yağlı kıyma1 tatlı kaşığı domates salçası1 sivri biber1 kırmızı kapya biberiTuzKarabiberKırmızı pul biberALİ NAZİK YAPILIŞIÖncelikle patlıcanları yıkayın ve üst kısımlarını çatalla delip fırında ya da ocakta közleyin. Patlıcanların kabuklarını soyup dilimleyin ve kenarda bekletin. Sarımsakları ezip yoğurda ekleyin.Yağı tencerede eritin. Kıyma, salça ve önceden doğradığınız biberleri ekleyin.Kıymanın rengi dönene kadar iyice kavurun. Tuz ve baharatlarla tatlandırın.Patlıcanları yoğurda ekleyerek karıştırın.Servis tabağına önce patlıcanlı karışımı, sonra da kıymayı ekleyin ve servis edin. Pancar salatası malzemeler3 adet kırmızı pancar2 diş sarımsak (Rendelenmiş)3 yemek kaşığı mayonez6 yemek kaşığı toz ceviz1 çay kaşığı tuz1/2 çay kaşığı karabiberPANCAR SALATASI YAPILIŞIPancarları yıkadıktan sonra suda haşlayın ve soğumaya bırakın. Tam soğuduktan sonra kabuğunu temizleyin ve rendenin ufak gözünden geçirin. Sarımsağı da rendeleyip pancara katın. Ardından ceviz, tuz, karabiber ve mayonezle süsleyerek servis edin. Yeşil mercimek salatası malzemeler1 su bardağı yeşil mercimek5~6 taze soğan (ince doğranmış)Yarım demet maydanozYarım demet dereotuYarım su bardağı nar tanesiSos için1~2 yemek kaşığı nar ekşisi2 yemek kaşığı zeytinyağı1~2 yemek kaşığı limon suyuTuzKarabiberYEŞİL MERCİMEK SALATASI YAPILIŞIÖncelikle mercimekleri bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Ardından tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve yumuşayıncaya kadar haşlayın.Daha sonra haşlanan mercimekleri süzerek bir kaseye alın. Taze soğan, kıyılmış maydanoz ve dereotu, nar tanesi ekleyip harmanlayın.Zeytinyağı, tuz, karabiber, ve limon suyunu bir kapta karıştırın ve salatanın üzerinde gezdirin. Tüm malzemeleri ekleyerek karıştırın. Elmalı tiramisu malzemeler100 gram Mascorpone peyniri350 gram labne125 gram elma püresi70 gram Şeker1 çay kaşığı limon suyu1 çay kaşığı tarçın50 ml. krem şanti125 ml. süt150 gram kedi dili bisküvi1 çorba kaşığı kakao tozuELMALI TİRAMİSU YAPILIŞIMascarpone ve labneyi pürüzsüz olana kadar çırpın. Elma püresi, şeker, limon suyu ve yarım çay kaşığı tarçını ayrı bir kasede karıştırın.Kremayı sertleşene kadar çırpın ve bir yandan da karışımı ekleyin. Sütü kalan tarçınla karıştırın.Bir fırın kabının tabanına kedi dili bisküvinin yarısını dizin.Ardından süt ve tarçın karışımının yarısını üzerine yayın, üstüne mascarpone karışımının da yarısını ekleyin.Kalan kedi dilini, süt karışımı ve krema ile aynı işlemi tekrarlayın.Elma tiramisu tatlısını en az 2 saat buzdolabında soğutun.Servis yapmadan önce kakao tozu serpin. Cannoli malzemeler3 yumurtanın beyazıYarım su bardağı pudra şekeri2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı2 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı şekersiz toz kakao2 yemek kaşığı kremaDolgu kreması için:250 gram süt45 gram toz şeker1 yumurtanın sarısı1 çubuk vanilya30 gram nişastaYarım su bardağı iri çekilmiş fındıkFındık pralin için:50 gram toz şeker50 gram fındık unu4 yemek kaşığı kremaPastacı kremasını açmak için:2 yemek kaşığı kremaSüslemek için:400 gram çikolataİri çekilmiş fındıkCANNOLİ YAPILIŞIYumurta aklarını ve pudra şekeri krema haline gelene kadar çırpın.Tereyağı un, kakao ve kremayı ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar spatula ile karıştırın.Karışımdan 1 çorba kaşığı alıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine çapı 10 santimetrelik bir yuvarlak şeklinde incecik yayın.Fırını önceden 180 dereceye ayarlayıp hamurları kenarları kızarana kadar 7-8 dakika boyunca kızartın. Her seferinde en fazla üç parça hamur pişirin.Fırından çıkar çıkmaz hamurları güzelce kıvırıp iki ucunu birleştirerek rulo yapın ve soğuması için kenara alın.Bütün hamuru bu şekilde hazırladıktan sonra kremayı hazırlamaya başlayın.Sütü tencereye alın ve ocağı kısık ateşte açın.İçine şekerin yarısını ve çubuk vanilyanın içindeki taneleri ekleyin.Yumurta sarısı, nişasta ve iri çekilmiş fındığı ilave edin.Şekerin kalanını da ekleyip çırpmaya devam edin.Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp soğumaya bırakın.Fındık pralin için şekeri sos tenceresinde karamelize olana kadar pişirin.İçine fındık ununu ekleyip hızlıca karıştırın.Kremayı da ilave edip yeniden hızlıca karıştırın.Fındık pralini pastacı kremasına ekleyip harmanlayın ve soğumasını bekleyin.Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırıp 2 saat de buzdolabında soğutun.Ardından 2 yemek kaşığı kremayı da ekleyip dolgu kremanızın akışkan bir kıvam elde edene dek 2-3 dakika çırpın.Kremayı sıkma torbasına doldurup hazırladığınız ruloların içini doldurun.Kenarlarını benmari usulü erittiğiniz çıkalataya batırın ve fındık parçalarına bulayın.Servis etmeden önce üzerine pudra şekeri serpin.