Evde çıtır çıtır Ramazan pidesi tarifi! Tadı damağınızda kalacak, bir daha asla fırından almayacaksınız!

Ramazan denince akla ilk gelen besin kaynağı şüphesiz ki Ramazan pidesi oluyor. Bu eşsiz lezzet her sene artan fiyatı ile de dikkat çekiyor. Peki, size evde neredeyse yarı fiyatına çıtır çıtır ve damak çatlatan lezzeti ile Ramazan pideleri yapabileceğinizi söyleseydik? İşte unutulmaz lezzeti ile Ramazan pidesi tarifi...

Ramazan ayının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan pide, özellikle iftar sofralarında sıkça tercih edilen bir ekmek benzeri lezzet olarak biliniyor Beslenme şeklimizin, yediğimiz-içtiğimiz her şeyin büyük önem taşıdığı Ramazan döneminde hepimizin vazgeçilmezi olarak görülen pide, fiyatı ile de dikkat çekiyor. İlk bilgilere göre 500 gramı 30 TL'den satışa sunulacağı öğrenilen pide, herkesin merakla ve büyük bir heyecanla beklediği bir lezzet olsa da kimileri için bu fiyat fazla gelebiliyor. www.posta.com.tr

2024 PİDE FİYATI NE KADAR?
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, pidenin kilogram fiyatının 60 lira olacağını söyledi.
Balcı, İstanbul ve Ankara'da Ramazan pidesinin 250 gramı 15 liradan, 300 gramı 18 liradan satılacağını kaydetti.

Geçen yıl Türkiye'de Ramazan pidesinin kilogram fiyatının azami 33,5 lira olduğuna işaret eden Balcı, "Bu yıl pidenin azami kilogram fiyatı 60 lira olacak. Buna göre İstanbul, Ankara ve Antalya'da 250 gram ramazan pidesi 15 liradan satılacak. İzmir'de 300 gram pide 18 lira olacak. Bunun yanında esnafımız, 330 gram pideyi 20 lira veya 500 gram pideyi 30 lira olarak vatandaşın talebine göre üretebilir." İfadelerini kullandı.

EVDE RAMAZAN PİDESİ TARİFİ
Masraf yapmamak, daha uygun yollarla Ramazan'ın tadını çıkarmak ve doyasıya pide yemek isteyenler için ise müthiş bir tarif bulunuyor. İşte pidenin fiyatını yarı yarıya düşürecek olan, keyifle ve sağlıklı şekilde pide yemenizi sağlayacak o mucize tarif!

MALZEMELERİ
- 500 gram ekmeklik un
- 1 paket yaş maya veya 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Üzeri için susam veya çörek otu (isteğe bağlı)

YAPILIŞI
- Derin bir kabın içerisine unu alın. Ortasını havuz gibi açın.
- Maya, şeker ve tuzu ilave ederek ılık suyu ekleyin. Karıştırarak hamur yoğurmaya başlayın.
- Hamurun kıvamı ele yapışmayacak yumuşaklıkta olmalıdır. Gerekirse un ilavesi yaparak yoğurmaya devam edin.
- Hamuru streç filmle örtüp, üzerine bir bez örtün ve sıcak bir ortamda yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın. Hamur iki katına çıkana kadar bekleyin.

- Mayalanan hamuru tezgaha alın ve üzerine hafifçe un serperek havasını alın.
- Hamuru 4 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı tezgahın üzerinde yuvarlayarak yuvarlak pide şekli verin.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine pide hamurlarını yerleştirin.
- Üzerlerine sıvı yağ sürün ve isteğe bağlı olarak susam veya çörek otu serpin.
