Yaz aylarının gelmesiyle birlikte birçok evde kışlık konserve hazırlıkları başladı. Peki, konserve nasıl yapılır? Uzun süreli konserve nasıl kurulur? Doğru konserve yöntemleri için haberimize bir göz atın. Kış aylarında hem lezzeti hem de sağlıklı yaz sebzelerini tüketmek istiyorsanız konserve yapıp saklayabilirsiniz.Peki, konserve nasıl yapılır? Uzun süreli konserve nasıl kurulur? Doğru konserve yöntemleri için haberimize bir göz atın. Sebze ve meyvelerin taze olmasına ve küflü olmamasına dikkat edin:Konserve hazırlanırken kullanılan malzemelerin iyice yıkanması, gıdaların taze olması ve bozulmaya uğramamış olması gerekmektedir.Isıya dayanıklı cam kullanın:Konserve yapımında kullanılan kapların ısıya dayanıklı cam olması önemlidir.Cam kavanozları kaynatın Cam kavanozlar kullanımdan önce 15-20 dakikakaynatılarak sterilize edilmelidir. Bunun yanında kavanozların kapaklarının yeni olması gereklidir.Steril ortamda işlem yapınKonserveyi hazırlayacağınız çalışma ortamının ve malzemelerin steril durumda olmasına dikkat edin.Sebze ve meyveleri 15-20 dakika kaynatınMeyveler ve domates gibi asidi yüksek besinler ortalama 15-20 dakika kaynatılmalıdır. Ayrıca tüm sebzeler temizlendikten ve parçalandıktan sonra pişirme işlemi yapılmalıdır. Böylece sebzede bulunan mikroorganizmanların yükü de azaltılmış olur.