Ramazan aylarının vazgeçilmez lezzeti ramazan pidesini evde yapmak tahmin ettiğinizden çok daha kolay! İşte ramazan pidesi tarifi… İftar sofralarımızın vazgeçilmez tadı ramazan pidesi Türk sofralarının geleneksel lezzetleri arasında yer alıyor. Peki, Evde ramazan pidesi nasıl yapılır? İşte evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz ramazan pidesi tarifi… 1 paket kuru maya 1 çorba kaşığı toz şeker 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt Yarım çay bardağı ayçiçek yağı 1 yumurta akı 1 tatlı kaşığı tuz Alabildiği kadar un Üzeri için; 1 yumurta sarısı Çörek otu veya susam Genişçe ve derin bir kabın içine 1 su bardağı ılık suyu, 1 paket mayayı ve 1 çorba kaşığı toz şekeri koyup, şeker ve maya eriyinceye kadar iyice karıştırın. 1 su bardağı ılık sütü, yarım çay bardağı ayçiçek yağını, 1 adet yumurtanın beyazını ve tuzu ilave edin. Sarısını üzerine sürmek için ayırın. Sonra bu malzemeleri karıştırın ve aldığı kadar elenmiş unu hazırladığınız karışımın içine dökün. Hamur, elinize yapışmayacak kadar kıvam aldığında kabın üzerini bir bezle örterek hamuru mayalanması ve kabarması için bir kenarda dinlenmeye bırakın. Yaklaşık yarım saat, 45 dakika dinlendirin. Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra ramazan pidesini açacağınız zeminin üzerine biraz un serpin ve hamuru birkaç kez daha yoğurun. Yoğurduktan sonra yağlı kâğıt serdiğiniz tepsinin tam ortasına yerleştirin.