YAPILIŞILahana, havuç, pancar ve sarımsağı mutfak robotundan geçirin. (Büyük parçalar halinde olursa dişleri sızlatıyor ve çiğnemesi zor oluyor, o nedenle robottan geçirilebilir) ve kocaman bir kaba dökün.Maydanoz, dereotu veya naneyi ince ince kıyarak tencere içindeki karışıma ekleyiniz. İçine peynir altı suyunu, tuzu ve kapsül içindeki toz probiyotikleri dökün ve tahta servis kaşığıyla iyice karıştırın.Daha sonra elinize eldiven geçirip tüm malzemeleri iyice karıştırın ve sulanmasını bekleyin. Sonra bu karışımı birer litrelik cam kavanozlara doldurunuz ve küflenmemesi için hava almayacak şekilde kapatın.Kapağını sıkıca kapatıp oda sıcaklığında 5-7 gün kadar dinlendirip sonrasında buzdolabına alabilirsiniz.