Lezzetli bir karnabahar yemeği yaparken eve sinen haşlama kokusundan dolayı çocuklarınız şikayet mi ediyor? Ya da yerken herkesin bayıldığı lahana dolması yapmadan önce lahanaları haşlarken herkes evden kaçıyor mu? Bunların hepsinin çözümü var. İşte özellikle sebzeleri haşlarken ve balık yaparken eve sinen yemek kokusunu gidermenin hem pratik hem de çok doğal yolları... Yemek yaparken hem ellerimize hem üzerimize hem de eve sinen kokulardan çoğu zaman çok şikayet ederiz. Bayıla bayıla yediğimiz lahana dolması veya kıymalı karnabahar yemeğinin hazırlık aşamasındaki haşlama kokusu gibi kokular ne yazık ki tüm eve siner ve kimi zaman aspiratöre ve mutfağınızda varsa pencereyi açmanıza rağmen bu kokulardan kurtulamayabiliriz. Ancak bu sorunların çözümü var. Üstelik tamamen doğal yöntemlerle ve sadece evdeki malzemelerinizden yararlanarak. İşte balık kokusundan lahanaya kadar evdeki yemek kokularından kurtulmanın basit yolları! Kızartma yaparken pencereyi açmak, aspiratörü çalıştırmak fayda etmiyorsa, kızartma sırasında başka bir kapta bir çubuk tarçın veya defne yaprağı kaynatın. Karnabaharın haşlama suyuna bir miktar süt katın. Kereviz pişirirken içine küçük bir parça lahana turşu ekleyin. Lahana pişirirken doğal kumaştan yapılmış bir torbaya ekmek içi koyun ve bunu tencereye yerleştirin. Soğan kavururken kokudan çok rahatsız oluyorsanız, soğan kokusunu engellemek için bir başka teflon tavada Türk kahvesi kavurun. Balık, alkali özelliğe sahip olduğundan kokusunu gidermek için limon gibi asidik bir maddeden yararlanabilirsiniz.Balıkları kızartacağınız tavaya yağa limon sıkmak etkili bir yöntem.Ayrıca balık kızartırken bir başka kapta sirkeli su kaynatabilirsiniz.Balığı fırında pişiriyorsanız, balığı fırından çıkardıktan hemen sonra fırın ısısını kaybetmeden sirkeli su dolu bir kabı fırına yerleştirin ve fırını 10 dakika daha çalıştırın. Bir kaba tarçın serpip fırında ısıtırsanız da balık kokusunu alabilirsiniz. Tavalarınıza ve fırın tepsinize sinmiş balık kokusundan ise tava ve fırın tepsilerinizi limonla silerek kurtulabilirsiniz.Ayrıca limon yerine kahve telvesi de kullanabilirsiniz. Tepsiyi telve ile ovmak balık kokusundan kurtulmanızı sağlayacaktır. Bu nedenle içtiğiniz kahvelerin telvesini o gün dökmek yerine bir kenara ayırın.