Kahramanmaraş’ta doğal bal yetiştiren ve iş yerinde bu doğal balları vatandaşlarla buluşturan Sefa Fırış, doğal balların öksürük, astım, bronşit gibi solunum yolları rahatsızlıklarından kurtulmaya yardım edecek, bağışıklık sistemini güçlendirecek bir besin olduğunu anlattı.
HASTALIĞIN GELMESİNİ BEKLEMEDEN TÜKETİLMELİ
Güçlü bir bağışıklık sisteminin tüm hastalıklardan korunmak için ilk koşul olduğunu ifade eden Fırış, “Doğal balın öksürük ile birlikte vücuda birçok faydası var. Kış aylarında çocukların bal tüketimini de tavsiye ediyoruz. Öncelikle balın hasta olunmadan önce tüketilmesini öneriyoruz çünkü balda protein değerleri çok yüksek. Ailelerin önceliği iyi balı bulabilmek olmalıdır. Sağlam arıcı ve balcılardan iyi bal almaları gerekiyor” dedi.