FIRINDA PATATES (IZGARA VE FIRIN BALIK YANINDA ŞAHANE EŞLİKÇİ)
Dilerseniz sütlü dilerseniz halka şeklinde dilimlenmiş şekilde servis edebileceğiniz fırın patates, et ve balık yemeklerinin yanında şahane bir eşlikçi.
MALZEMELER
- 5 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2 dal biberiye
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz.
- Servis için: 4 dal taze kişniş.
Püf noktası: Patatesleri fırın tepsisine tek kat olacak şekilde dizmeye özen gösterin. Aksi takdirde bazıları çıtır bazıları yumuşak kalacaktır.
Pişirme önerisi: Mevsiminde taze patates kullanıyorsanız kabuklarını soymadan fırınlayın.
NASIL YAPILIR?
- Patatesleri halka şeklinde veya elma dilimi halinde kesin ve geniş bir karıştırma kabına aktarın.
- Patates dilimlerini zeytinyağı, toz kırmızı biber, kekik, biberiye, rendelenmiş sarımsak ve tuz ile karıştırarak harmanlayın. Ardından zeytinyağı ile tekrar harmanlayın.
- Tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine baharatlı patatesleri yayın.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25- 30 dakika kızarana kadar pişirin.
- Taze kişnişleri incecik kıyın. Servis tabağına aldığınız baharatlı patateslerin üzerine serpiştirdikten sonra ılık olarak servis edin.