FATİH SULTAN SARMASI TARİFİ
Fatih Sultan sarması malzemeler
- 4 yumurta
- 1 buçuk su bardağı şeker
- 2 bardak un
- 1 kaşık tereyağı veya margarin
- 1 buçuk çay kasığı vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 çorba kaşığı bal
- 2 çorba kaşığı antep fıstığı
Şerbeti için
- 2 bardak su
- 2 bardak şeker
FATİH SULTAN SARMASI YAPILIŞI
- Öncelikle yumurtaların sarılarını aklarından ayırıp ayrı kaselerde çırpın. Limonun kabuğunu rendeleyin, suyunu sıkıp ayırın.
- Hamur yoğurma kabına un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin. Ortasını havuz gibi açıp tozşeker, yumurta sarıları ve aklarını azar azar ilave ederek yoğurun.
- Hazırladığınız pandispanya hamurunu yağlanmış fırın tepsisine ince bir tabaka halinde serin. Önceden ısıtılmış fırında pandispanya kıvamına gelinceye kadar pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın.
- Sosu için, elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Bir tavaya alıp şekerle birlikte karamelize edin. Su ve limon suyunu ekleyip karamelize etmeye devam edin. Suyunu çekince ocaktan alın ve ılınmaya bırakın.
- Pandispanya hamurunu düz bir zemine alın.
- Üzerine elmalı şerbeti sürün. Rulo şeklinde özenle sarın. Üzerine pudra şekeri ve çilek, yaban mersiniz, vişne gibi meyvelerle süsleyebilirsiniz.