LEZİZ HARDAL SOSLU TON BALIĞI SALATASI TARİFİ
Hardal soslu ton balığı salatası malzemeleri
- 450 gram taze patates
- 450 gram yeşil fasulye
- 300 gram ton balığı
- 1/2 kase çekirdeksiz yeşil zeytin
- 3 kaşık zeytinyağı
- 1 kaşık hardal
- 1 kaşık limon suyu
- Tuz, karabiber
- Limon dilimleri
- Maydanoz ve ekstra zeytin
YAPILIŞI
Öncelikle patates ve fasulyeyi haşlayıp süzün. Başka bir kapta zeytin, hardal, zeytinyağı, limon suyu tuz ve karabiberi iyice çırpın. Kullanacağınız ton balığının yağını salatada kullanmak için ayırın. Patates, fasulye ve ton balığını 4 farklı servis tabağına paylaştırın. Üzerlerinde zeytinli sosu gezdirin. Limon dilimleri, maydanoz ve yeşil zeytin taneleri ile birlikte süsleyin.