Et, balık, köfte veya tavuk gibi yemeklerin yan lezzeti olarak sofraları süsleyen patates püresi, fazla kaldığında genellikle çöpe dökülüyor. Fakat bir yöntem sayesinde fazla kalan patates püresini çok daha uzun saklayabilirsiniz. Patates püresi yemeği sevenlere gastronomi uzmanlarından haber geldi. Artan patates pürenizi dondurucuya atmanızda hiçbir sakınca görülmüyor. Ancak bazı ipuçlarına hakim olmanız ve nasıl saklayacağınızı bilmeniz gerekiyor. Dondurucu poşetleri veya saklama kapları dondurucuda kullanılmak üzere üretilmiştir. Bu nedenle kalan patates pürenizi daha iyi koruyacak ve dondurucu kokusunun pürenizin üstüne sinmesini engelleyeceksiniz. Sıcak yiyecekleri hiçbir zaman doğrudan buzdolabınıza veya dondurucunuza koymamalısınız çünkü bunlar etrafındaki içerikleri ısıtabilir ve potansiyel olarak gıda güvenliği sorunlarına neden olabilir. Patates pürenizi dondurmadan önce dondurucu poşetinden veya saklama kabının içindeki havayı tamamen aldığınıza emin olun. Patatesler kendi başlarına dondurulabilirken, patates püresini krema ve tereyağıyla doldurmak, patateslerin uzun ömürlü olmasını sağlar. Bu yüzden dondurmak istediğiniz karışımın tereyağlı ya da kremalı olması pürenin ömrü için daha iyi olacaktır. Dondurucuya atılmış patatesleri yeniden kullanmadan 1 gece önce dondurucudan alıp buzdolabı kısmına koyun ve gece boyu çözünmesini sağlayın. İster ocakta, ister mikrodalgada patates pürenizi yeniden ısıtmak için hemen hemen her yöntemi kullanabilirsiniz. Yeniden ısıtmayı bitirdikten sonra patates püresi biraz kuru görünüyorsa, daha kremsi hale getirmek için bir miktar daha tereyağı veya krema ekleyin ve afiyet olsun.