SOĞAN KÜRÜ
Soğanlar, antioksidan kuersetin için iyi bir kaynaktır. Vücudunuzda enerji tüketimini veya kalori yakmayı artırırken, iltihaplanmayı da azaltmaktadır. Ek olarak, vücudunuz antioksidanın enerji harcamaları üzerindeki erken etkisine uyum sağlayabilir ve bu da zaman içindeki faydasını azaltabilir.
Soğanla yemek pişirmek, fazla kalori eklemeden gıdalarınıza lezzet katmanın iyi bir yoludur. Bir yemeğe soğan eklenmesi, daha fazla lif elde etmenize yardımcı olabilir. Lif, sindiremeyeceğiniz bir bitki besininin parçasıdır. Yeme lifleri, kilonuzu kontrol etmenize yardımcı olur.
Soğan kürü hazırlanışı
- 2 bardak su
- 1 adet kuru soğan
Soğan kürü hazırlamak için 2 adet kahverengi soğan ve 2 bardak içme suyuna ihtiyacınız vardır. Öncelikle soğanları kabuklarını soymadan yıkayın ve sirkeli su içerisinde 15-20 dakika bekletin. Bu sayede soğanların dezenfekte edilmesini sağlayabilirsiniz. Ardından bir tencere içerisinde suyu kaynatın.
Soğan kürü öğle ve akşam yemeklerinden önce aç karna bir bardak olarak tüketilmelidir.
Soğan kürü, 6 ayda bir kez 15 günlük süreyle uygulanmalıdır. 15 gün düzenli kullanıldıktan sonra, 6 ay sonra tekrar kullanılabilir.