FINDIĞIN KULLANIM ALANLARI
Eskiden sadece kuruyemiş olarak tüketilen fındığın kullanım alanı, gıda sanayiinin gelişmesiyle birlikte oldukça genişlemiştir. Fındık; yüzde 80 çikolata sanayiinde (dilinmiş, kıyılmış, öğütülmüş olarak), şekerleme, bisküvi, dondurma ve tatlı pasta imalatında yardımcı malzeme olarak kullanılmaktadır.
Çikolata ve bisküvi imalatında, dünyanın yıllık iç fındık tüketimi 300.000 ton'u aşmıştır. Fındık unu, çikolatalı ürünlerin temel unsurudur. Özel ambalajlarda pazarlanan fındık ve fındık ezmesi, yüksek besin değerine sahip gıda maddeleridir.
Fındık ve fındık ürünleri, uzmanlarca çocukların beslenmesinde özellikle önerilmektedir. İç piyasa ve ihracatta değerlendirilemeyen fındıklar, yağlık olarak kullanılmaktadır.