Sinoplu Şekerci Mehmet Gürbüz usta tarafından 41 yıl önce başlatılarak geleneksel hale gelen fındığın hamur haline getirilerek üretildiği Boyabat ezmesi, her sezonda yerli ve yabancı turistlerce büyük ilgi görüyor. Çikolatayla da birleşen eşsiz lezzet, şehre gelemeyenler için kargoyla şehir dışına gönderiliyor.
Geçmişte Boyabat’ta şekerci mesleğinin çok yaygın olduğunu ve dedesinin de onlardan biri olduğunu kaydeden Serdar Gökceağaçlı, “Daha önceden şeker ezmesi yapılıyordu, dedem bunu fındık ezmesi ve cevizin uyumuyla yorumlayarak bu hale getirmiştir. Pancardan olma toz şekeri çok yoğun çekilmiş fındıkla yeterli miktarda un ile beraber karıştırılarak bu hale geliyor. Hamur haline getirilip, top top kesilip üstüne ve altına ceviz eklenerek yapılıyor. İçerisindeki çok miktarda fındık, alt ve üstünde ise cevizle beraber tam anlamıyla enerji deposudur” diye konuştu.