Enfes kıvamında evde fırın sütlaç tarifi yapmak isteyenler için tam ölçülü bir tarifimiz var. İşte, fırın sütlaç tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası... Fırın sütlaç malzemeler5 su bardağı süt1 su bardağı toz şeker1 çay bardağı pirinç1 adet yumurta sarısı2 yemek kaşığı mısır nişastası2 su bardağı su1 paket vanilya Öncelikle pirinçleri yıkayıp süzün. Sonra orta ateşte suları çekilene kadar haşlayın.Soğuk süt ve şekeri tencerede şeker eriyinceye kadar karıştırın.Ardından tencereyi ocağa alıp kısık ateşte kaynamaya bırakın.Kaynayınca içine vanilyayı da ilave edin.1-2 dakika daha kaynattıktan sonra içine haşlanmış pirinçleri ekleyin.Yumurtanın sarısını beyazından ayırın.Mısır nişastasını suyla ezip içine yumurta sarısını ilave edin.Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar iyice karıştırın.Yumurtalı karışıma kaynamış sütten ekleyip ılıştırdıktan sonra tüm malzemeyi birleştirin ve hızlıca karıştırın.Sütlacı güveçlere ya da ısıya dayanıklı fırın kaplarına bölüştürün.Güveçleri derin bir fırın tepsisine birbirine değmeyecek şekilde yerleştirip tepsiye kaselerin yarısına gelecek şekilde su doldurun.Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.Tepsiyi fırına verip sütlaçları 15 dakika kadar pişirin.Üstleri kızaran sütlaçları fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelmelerini bekleyin.Ardından buzdolabına kaldırıp iyice soğutun.