FIRINDA TAVUK NASIL YAPILIR?
Geçmişte annelerimiz tavukları iyice yıkardı. Ancak bu tarifte tavuğumuzun kurumaması için kesinlikle eti yıkamıyoruz. Dilerseniz tavuğunuzun ocağın ateşinde altlı üstlü hafifçe ateşe tutabilirsiniz. Ancak yıkamayın. Eğer yıkarsanız ne yaparsanız yapın etin kurumasını önleyemezsiniz.
- Patatesleri soyduktan sonra yuvarlak olarak dilimleyin. Dilerseniz büyüklüğüne göre 4'e veya 8'e de bölebilirsiniz.
- Biberleri 4-5 cm eninde geniş geniş doğrayınn.
- Domatesleri rendeleyin.
- Soğanlarınızı soyup halka halka doğrayınız.
- Sarımsakları soyup hazır edin.
- Yağlı kağıt serdiğiniz tepsinizi ya da kare borcamınızı 2 kaşık sıvı yağ ile yağlayınız.
- Tepsinizin en altına yuvarlak kesilmiş patateslerinizi sıralayın.
- Üstlerine tuz ve karabiber serpin.
- Patateslerin üzerine soğanları sonra sarımsakları, ardından sivri biberleri dizin.
- Biberlerin üzerine rende domatesleri dökün.
- Bu malzemelerin üzerine tavuğunuzu dizin.
- Tavuklarınızı tepsideyken yarım limon ile ovun.
- Limon ile ovulmuş tavuklarınızın üzerlerine 1 tatlı kaşığı toz şekeri serpiştirin. Ancak şeker bundan fazla olmasın. Eşit şekilde paylaştırın.