Folik asit, Omega-3 ve magnezyum zengini: Kolesterolü tarihe gömen yöntem! Suyun içine atıp bardak bardak için, damarları anında açıyor!

Kolesterol, damarları ve kalbi tehdit eden, kontrol altında tutulması gereken bir değer olarak biliniyor. Bir yöntem var ki onu yapan bir daha kolesterol ne bilmiyor. İşte folik asit, magnezyum ve omega-3 zengini, damarları anında açan yöntem ve vücudumuza olan faydaları!

Ceviz suyu, cevizin suyla birlikte bekletilerek elde edilen bir içecek olarak biliniyor. Bu yöntemle elde edilen ceviz suyunun çeşitli sağlık faydaları olduğuna inanılıyor. Kolesterolü silip atan o ceviz suyu yöntemi sayesinde vücuda omega-3, folik asit ve magnezyum yükleniyor. İşte ceviz suyunun öne sürülen faydaları ve nasıl yapılması gerektiği! www.posta.com.tr

OMEGA-3, FOLİK ASİT VE MAGNEZYUM ZENGİNİ
Hazırlanan su, ceviz içinde bulunan omega-3 yağ asitlerinden bir kısmını içerebiliyor. Omega-3 yağ asitleri, beyin sağlığından kalp sağlığına kadar birçok farklı sistem için faydalı sağlıyor. İçerisinde aynı zamanda yüksek oranda folik asit ve magnezyum da bulunduran ceviz, su içerisinde çözündüğünde bu minerallerin de kolaylıkla kana karışmasına yardımcı oluyor.

KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜYOR
Bazı araştırmalar, ceviz tüketiminin kan kolesterol seviyelerini düşürebileceğini gösteriyor. Ceviz suyunun içindeki bileşenlerin, kolesterol seviyelerini etkilemede benzer etkilere sahip olabileceği düşünülüyor.

ÖKSÜRÜĞÜ SÖKÜP ATIYOR
Halk arasında öksürüğü dindirmesi için de sıklıkla yapılmakta olan bu tarif sayesinde inatçı öksürükten kurtulmak da mümkün oluyor. Öksürüğün şiddetini dindiren ve boğazı, balgamı yumuşatarak rahatlatan ceviz suyunu elbette ki bir uzmana danışmadan kullanmamak ve ciddi, kriz hâlinde gelen öksürükler için muhakkak uzman gözetiminde ilerlemek gerekiyor.

HÜCRESEL HASARI BİTİRİYOR
Ceviz suyu, cevizde bulunan antioksidanların bir kısmını içeriyor. Antioksidanlar, vücuda zararlı serbest radikallerle savaşarak hücresel hasarı azaltmaya yardımcı oluyor.

CİLT SAĞLIĞI İÇİN MÜHİM
Ceviz suyunun içeriğindeki antioksidanlar ve omega-3 yağ asitleri, cilt sağlığını desteklemeye yardımcı oluyor. Antioksidanlar, ciltteki serbest radikallerle savaşarak yaşlanma belirtilerini azaltabilirken, omega-3 yağ asitleri cildin nem dengesini korumayı ve iltihaplanmayı azaltmayı mümkün kılıyor.

SİNDİRİM SİSTEMİNİN DESTEKÇİSİ
Lif açısından zenginlik gösteren bu besin sindirim sistemi sağlığını destekliyor. Lif, sindirim sistemini düzenlemeye ve kabızlık gibi sindirim sorunlarını önlemeye yardımcı olarak bu tip sorunların önüne doğrudan geçiyor.

CEVİZ SUYU NASIL YAPILIR?
Ceviz suyunun bu faydalarını elde etmek için, cevizi suyla birlikte bekletmek ve ardından suyu tüketmek gerekiyor. Ancak, bu konuda daha fazla araştırma yapmak ve uzman bir sağlık uzmanına danışmak faydalı olabilir.

Ceviz suyunun tüketilmesiyle ilgili herhangi bir alerjiniz veya sağlık durumunuz varsa, bir uzmana danışmanız önem taşıyor. Hamilelerin, kronik hastaların ve özellikle yaşlıların bu karışımı tüketmeden önce muhakkak bir uzman görüşü alması öneriliyor.