Tıkalı bağırsakların düşmanı! 1 kase yoğurda 1 kaşık ekleyin: Mide kramplarına son veriyor

Yemeklerin ve sosların içerisinde sıklıkla kullanılan, sevilen baharatlar arasında yer alan kişniş, Çin maydanozu ismi ile de tanınıyor. Dünya genelinde sıkça tüketilen ve vücuda faydaları saymakla bitmeyen bu bitki özellikle mide sorunları için kökten çözüm sağlıyor. İşte kişnişin bilinmeyen tüm faydaları ve nasıl tüketilmesi gerektiği...

Kişniş, aromatik tadı ile çeşitli tarifleri lezzetlendirmek için sıklıkla tüketiliyor. Özellikle et yemeklerini çok daha cazip hâle getirmek için kullanılan kişnişi yoğurt içerisine ekleyip tükettiğinizde inanılmaz bir etki yaratıyor. Her türlü mide rahatsızlığına iyi gelen kişniş, vücudun daha farklı pek çok noktası için de fayda sağlıyor. www.posta.com.tr

KİŞNİŞ VE YOĞURT KARIŞIMI
Çinlilerin favorisi kişnişi 1 tatlı kaşığına aldıktan sonra 1 kase yoğurt içerisine katarak ilgili karışım hazırlanabiliyor. Her gece yatmadan önce tüketilmesi önerilen bu besin kaynağı, uyku sırasında tüm hücreleri yenileyip hasar görmüş noktaları onarıyor.

Kişniş, probiyotik zengini yoğurt ile bir araya geldiğinde kabızlık gibi problemlerin oluşmasını da engelleyerek sağlıklı bir boşaltım sistemini destekliyor.

KİŞNİŞİN EN BİLİNEN FAYDALARI
Doğanın mucizeleri arasında değerlendirilen kişnişin araştırmalarla da desteklenen, uzmanlar tarafından açıklanan pek çok faydası bulunuyor. Bu şifa dolu besin kaynağı şu faydaları ile öne çıkıyor:
- Kolesterolü bitiriyor,
- Sindirim sistemini düzenliyor,
- İltihap ve enfeksiyonları hızla vücuttan atmaya yardımcı oluyor,

- Bağışıklığı güçlendiriyor,
- Antioksidan etkisi ile vücudu zararlı bakterilerden arındırıyor,
- Hazımsızlık sorununu ortadan kaldırıyor,
- Uykusuzluğu gidererek kaliteli uyku çekmeye yardımcı oluyor,
- Stresi ve kaygıyı alıyor,
- Ağızdaki kötü kokuları engelliyor,
- Kalp ve damar sağlığını koruyarak bu organlarla ilgili riskleri ortadan kaldırıyor.

KİŞNİŞİ KİMLER TÜKETEBİLİR?
Çok sevilen kişniş, hemen herkes için tüketime uygun olsa da bazı koşullarda bu baharatı tüketmekten kaçınmak gerekiyor. Özellikle hamilelik ihtimali bulunanlar, alerjik reaksiyonlara yatkın olanlar, yaşlılar ve kronik hastaların doktorlarına danışmadan bu baharatı tüketmesi sakıncalı görülüyor.

Fazla tüketimi alerjiye sebep olabileceği için dengeli ve aralıklı kullanıma özen göstermek gerekiyor. Günlük belirlenen miktarın üzerine çıkıldığı takdirde faydadan çok zarar verebilecek olan kişniş yoğurt ile birlikte tüketildiği takdirde gece boyu vücudu onarıyor.