İster misafirlerinize isterseniz de çekirdek aileniz için akşam yemeğine yapacağınız Gaziantep usulü cacıklı köfte tarifi kendine hayran bırakıyor. Peki, Gaziantep cacıklı köfte nasıl yapılır? Yedikçe yedirten cacıklı köfte tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası... Gaziantep cacıklı köfte malzemelerKöfte için1 su bardağı ince bulgur1 su bardağı kaynamış suTuzBir yumurtaCacık içinYarım bağ ıspanak2 yemek kaşığı sıvı yağTuzBir su bardağı yoğurtBir diş sarımsakÜzeri için3 yemek kaşığı sıvı yağYarım tatlı kaşığı pul biberGAZİANTEP CACIKLI KÖFTE YAPILIŞIIspanakları temizleyip ince ince kıyın.Bir tavaya 2 kaşık yağ ıspanak ve tuzu alıp suyunu çekene kadar kavurun.Soğumaya alın.Köfte için bulguru su ile ıslatıp yumurta ve tuz ile yoğurun.Minik minik toplara yapıp kaynar suda haşlayın.Bir tavaya yağ ve pul biberi koyup kızdırın.İçine köfteleri atıp bir müddet kızartın.Ispanağı sarımsaklı yoğurt yapıp sunum kabında yoğurtlayın.En son köfteleri de üzerine alın ve servis edin.