Bol bulgur ve bol kıymayla yapılan içli köfte tarifi, ister öğle yemeğinde isterseniz de akşam yemeğinde servis edebileceğiniz enfes bir tarif. Peki, içli köfte nasıl yapılır? Parmaklarınızı yedirecek içli köfte tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
KIZARTMA İÇLİ KÖFTE TARİFİ
İçli köfte malzemeler
- 2 su bardağı ince köftelik bulgur
- 1 çay bardağı irmik
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı soğuk su
İç harcı için:
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 300 gr kıyma
- 3 adet kuru soğan
- Yarım tatlı kaşığı salça
- Yarım demet maydanoz
- 1 küçük çay bardağı çekilmiş ceviz
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
KIZARTMA İÇLİ KÖFTE YAPILIŞI
- Soğanları ince ince doğrayın.
- Tavaya sıvı yağı alıp soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
- Kavrulan soğanlara kıyma ekleyin ve suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kavurun.
- Daha sonra salçayı ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
- Baharatlar, tuz, ceviz ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip ocağın altını kapatın.
- Soğumaya bırakılır.
- İnce bulgur 1 bardak soğuk su ile kısır yapar gibi ıslatılır.
- Suyu çekilince irmik salça baharatlar ve tuzu ekleyip 15 dakika boyunca azar azar su ekleyip yoğurun.
- Daha sonra unu ekleyin ve yaklaşık 5 dakika daha yoğurun.
- Cevizden biraz daha büyük parçalar alınıp baş parmak ile ara ara su alınarak içi ince bir şekilde açın.
- İç harcından biraz koyun ve şeklini verin.
- Hepsine aynı işlem uygulanır.
- Biten içli köfteler kızgın 1 bardak sıvı yağda kızartın.