Kabak çiçeği dolması veya çiçek dolması olarak anılan; Türk, Yunan ve Kıbrıs mutfaklarında tüketilen ve kabak çiçeklerinin doldurulması suretiyle hazırlanan bir dolma çeşidi olan kabak çiçeği dolması, Türkiye'de Ege Bölgesi'nde, Giritli mübadillerin getirdiği Girit mutfağının bir unsuru olarak tüketiliyor.
"Yaz gelince çiçek dolma heyecanım başlıyor" diyen Yemek Yazarı ve Pasta Şefi Beril Oymak, takipçileri ile hem geleneksel hem de son dönemin beslenme alışkanlıklarına çok uyan; hem hafif öğünlerin hem de kalabalık davetlerde sofraya zengin görünüm katacak kabak çiçeği dolması tarifini paylaştı. İşte bir gün içinde çerez gibi tüketilebilecek, aynı zamanda sofralarınıza şıklık katacak kabak çiçeği dolması tarifi, malzemeleri ve püf noktaları...