Çölyak hastalığı, gluten/buğday hassasiyeti gibi sağlık sorunları nedeniyle glutensiz beslenmek durumunda olan veya tercihen glutensiz beslenenler için Yemek Yazarı Sedef İybar, Türkiye mutfağının sevilen tatlısı şekerpareyi yeniden yorumları. Glutensiz olan bu tarifte aynı zamanda şeker kullanmadan şerbet yapmanın tarifini de vereceğiz. Şimdiden elinize sağlık!
GLUTENSİZ ŞEKERPARE TARİFİ MALZEMELERİ
- 250 gr. glutensiz un
- 60 gr. fındık unu (Öğütülmüş çiğ un)
- 60 gr. pudra şekeri
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 100 gr. oda sıcaklığında tereyağı
- 1 adet yumurta
- Üzerin süslemek için bir avuç fındık
Şerbeti için
- Yarım su bardağı şeker
- 1 su bardağı kaynar su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Şekerpareyi şeker yerine bal ile yapmak isterseniz, farklı bir usül şerbet için ihtiyacınız olan malzemeler ise şöyle:
- 1 su bardağı kaynar su
- 5 çorba kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı limon suyu