. Birçok kişinin tadını beğenmediği için yemeyi tercih etmediği bamya, insan vücuduna sağladığı enerji miktarıyla dikkat çekiyor. Bamya tohumunu haftada bir kez tüketmek, yorgunluğu alıp götürüyor. Bamya tohumu, yüksek lif içeriğiyle sindirim sağlığına olumlu etkilerde bulunur. Kabızlık problemi yaşayan kişiler, bamya tohumu tüketerek sorunu ortadan kaldırabilirler. Bamya tohumu, kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur. Düşük glisemik indeksiyle şeker hastalarının gönül rahatlığıyla tüketebileceği bir besindir. Bamya tohumu, kolesterol seviyelerini düşük tutacak lifler içerir Haftada bir kez bamya tohumu tüketmek, kalp ve damar sağlığına da iyi gelir. Yaşlılık karşıtı olan bamya tohumu, vücutta yer alan serbest radikalleri hedef alan antioksidanlar barındırır. Vücudumuzda meydana gelen hücre hasarını azaltarak yaşlanma sürecini yavaşlatır. Yüksek protein içeriğiyle sporcular için muhteşem bir besin kaynağıdır. Bamya tohumunun içinde demir, kalsiyum, magnezyum ve çinko gibi önemli besin maddeleri yer alır. Bağışıklık dostu bamya tohumu, vücudu hastalıklara karşı korur. Vitamin ve minerallerle yüklü olan bamya tohumu, çocukların da tüketmesi gereken besinler arasındadır. İçerisinde bulunan E vitamini ve çinko ile cilt sorunlarına iyi gelir. Enerji düzeyini artırarak halsizlik ve bitkinliğe karşı direnç sağlayan bamya tohumu, yorgunluğun giderilmesi için birebirdir. Demir eksikliği olanların bamya tohumu tüketmesi önerilir. Medical News Today, düzenli bamya tüketiminin kanser riskini azalttığını açıkladı. ABD'li sağlık bilgileri sağlayıcısı Healthline, bamyanın içerisinde bulunan polifenollerin vücuttaki toksinleri atmaya yardımcı olduğunu belirtti. Bamyanın en sağlıklı tüketim şekli fırında kızartılmasıdır. Bir diğer alternatif ise bamyayı domates sos ile pişirin ve makarnanın üzerine servis yapın.