Güllaç yufkası nasıl yapılır? Evde güllaç yaprağı tarifi, yapılışı

Özellikle Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan güllaç tatlısı zaman zaman canımızın çekti sütlü ve hafif tatlılardan birisi. Güllaç yaprağı bulamayanlar ise evde nasıl yapılacağı hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Peki, Güllaç yufkası nasıl yapılır? Güllaç hamuru nasıl hazırlanır? İşte, evde güllaç yaprağı tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...

Bol narlı, aralarında kıyır kıyır cevizli ve damakta eriyen güllaç yufkalı bir tatlıya kim hayır der ki! Güllacın güzel olmasını sağlayan en önemli etken yufkasıdır. Peki, Güllaç yufkası nasıl yapılır? Güllaç hamuru nasıl hazırlanır? İşte, evde güllaç yaprağı tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...

GÜLLAÇ YUFKASI TARİFİ
Güllaç yufkası malzemeler
- Un
- Mısır nişastası
- Su

GÜLLAÇ YUFKASI YAPILIŞI
Un, mısır nişastası ve su ustaca bir araya getirilip kızgın tavada pişirilir ve güllaç yapraklarına dönüştürülür ancak işinizi riske atmamak için güllaç yapraklarını marketlerden hazır alabilirsiniz.
Güllaç yufkası için derin kasenin içinde mısır nişastasını ve buğday ununu harmanlayın İkili karışımın üzerine sütü ilave ettikten sonra akışkan bir kıvam elde edene kadar çırpın. Önceden ısıttığınız teflon tavanın içine pürüzsüz bir kıvam alan karışımdan yayın. Kısık ateşte yufkanız iyice kuruyana kadar pişirme işlemine devam edin. Aynı işleme harç bitene kadar tekrarlayın, tatlı aşamasına geçmeden önce güllaç yapraklarının soğumasını bekleyin.